Up 2 Date

Vakanties buiten EU binnenkort waarschijnlijk weer mogelijk

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vakanties buiten EU binnenkort waarschijnlijk weer mogelijk

Vanaf vandaag gaan veel Europese landen hun grenzen weer openen en wordt het langzamerhand weer mogelijk om op vakantie te gaan. Ook voor sommige landen buiten de Europese Unie lijkt dit binnenkort weer het geval te worden.

Verwachting

"De verwachting is dat deze zomer de richtlijnen ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Dit zal zoveel mogelijk in samenspraak gebeuren met andere EU-landen", meldt het ministerie van Buitenlandse zaken. Reizen buiten Europa wordt momenteel afgeraden.

Risico's

Toch waarschuwt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken dat reizen zoals vroeger er deze zomer er absoluut niet in zit. "Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer. Maar het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis, want er blijven risico's."

Veel landen weer open voor vakantie

Vanaf vandaag zijn vakantiereizen naar België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland weer mogelijk. Ook voor het Caribische deel van Nederland gaat weer open.

Ster advertentie
Ster advertentie