Up 2 Date

Aantal coronabesmettingen op Aruba en Sint Maarten blijft stijgen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Aantal coronabesmettingen op Aruba en Sint Maarten blijft stijgen

Het aantal coronabesmettingen op Aruba blijft stijgen. In totaal zijn er maandag zestig nieuwe gevallen bijgekomen. Daardoor zijn er nu 1160 actieve gevallen geregistreerd op het eiland, waar bijna 20.000 mensen inmiddels getest zijn.

zeven op intensive care

Op Aruba wonen ruim 100.000 personen. De geteste mensen zijn niet alleen Arubanen, maar ook toeristen uit Amerika. Er liggen nu 23 besmette personen in het ziekenhuis, waarvan 7 op de intensive care. Eerder werd al bekend dat het bekende carnaval op Aruba dit jaar niet doorgaat vanwege corona. Het eiland was vanaf 1 juli weer open voor toerisme, maar heeft het ontzettend zwaar door de gevolgen van het coronavirus.

sint maarten

Ook op Sint Maarten blijft het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus toenemen. Maandag kwamen er 12 nieuwe gevallen bij, waardoor er nu 244 actieve besmettingen zijn. In totaal liggen 8 corona-patiënten daar in het ziekenhuis.

curaçao

Curaçao kende lange tijd nauwelijks besmettingen. Vijf dagen geleden werd een lokale besmetting geregistreerd, waarvan niet duidelijk is wie de bron van de besmetting is. Inmiddels zijn er 12 besmettingen op het eiland geregistreerd. Er liggen geen besmette personen in het ziekenhuis.

Ster advertentie
Ster advertentie