Up 2 Date

'Illegaal feest' in de Achterhoek was een herdenking voor overleden vriend

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Illegaal feest' in de Achterhoek was een herdenking voor overleden vriend

Zondagochtend moest een erf in het buitengebied van Laag-Keppel in de Achterhoek worden ontruimd vanwege een zogenaamde 'illegale raveparty'. Er waren zo'n 150 mensen aanwezig, maar zij vertelden dat het geen feest was. Ze waren eigenlijk samengekomen om een overleden vriend te herdenken. ''Pierre heeft geen waardige begrafenis gehad'', vertelt een van de organisatoren aan Hart van Nederland.

Terrein verlaten

Op zondagochtend rond 10.00 uur besloot de politie om het terrein leeg te maken nadat er de hele nacht geluidsoverlast was geweest in omliggende dorpen. Een helikopter werd ingezet en via een megafoon werd twintig minuten voor de ontruiming de oproep gedaan om de boerderij aan de Eldrikseweg te verlaten.

Binnen 5 minuten stond iedereen op de openbare weg, ergens in een afgelegen gebied. Mensen vroegen zich af hoe ze naar het dichtstbijzijnde dorp moesten lopen, maar niemand wist het antwoord. Sommige busjes reden door het platteland, op weg naar huis, terwijl een aantal vrienden verbijsterd achterbleven. Ze waren boos op de politie en de ME vanwege deze actie. Het samenzijn was namelijk helemaal geen illegale party, maar een herdenking, zeggen ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rouw

De aanwezigen op de locatie lieten weten dat het geen feestje was, maar een manier om te rouwen na het plotselinge overlijden van hun vriend Pierre uit Baarle-Nassau. Ze vonden dat het belangrijk was om samen te komen bij zo'n gebeurtenis.

Tussen de 50 en 100 mensen kwamen 's nachts samen om het overlijden van Pierre te herdenken. Techno- en hardcoremuziek klonk uit de speakers. Op een auto die vlakbij geparkeerd stond, hing een klein shirt van Rotterdam Terror Corps, een hardcoreformatie uit de jaren 90.

Mooi afscheid

Ondanks de negatieve ervaring met de politie aan het einde van de herdenking, koesteren de vrienden een gevoel van tevredenheid over het samenzijn. ''Pierre zou dit geweldig hebben gevonden,'' zegt iemand. ''Het is een mooi afscheid voor hem.''

Ster advertentie
Ster advertentie