Up 2 Date

Aboutaleb denkt aan paintballgeweren voor Rotterdamse agenten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Aboutaleb denkt aan paintballgeweren voor Rotterdamse agenten

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb laat op dit moment onderzoeken of een paintballgeweer van toegevoegde waarde kan zijn als nieuwe uitrusting van agenten. Dit naar aanleiding van de rellen van 19 november op de Coolsingel, meldt RTV Rijnmond. Daarbij werden politie en hulpverleners belaagd met stenen en vuurwerk.

Onder aandacht brengen

Na de rellen vroeg politievakbond ACP eerder al aan het kabinet of het mogelijk is om agenten uit te rusten met extra niet-dodelijke wapens. Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid is degene die beslist over de mogelijk nieuwe uitrusting. Aboutaleb heeft de Rotterdamse gemeenteraad dan ook beloofd dit idee onder haar aandacht te brengen.

Goede oplossing

Nergens in Nederland worden momenteel paintballgeweren gebruikt door de politie. Dat is in buurland België anders. Daar zijn namelijk al wel speciale eenheden uitgerust met dit soort geweren. Hoewel een schot van een paintballgeweer erg pijnlijk kan zijn, wordt het niet gezien als dodelijk wapen. De politie ziet paintballgeweren daarom als goede oplossing om verdachten aan te kunnen houden zonder fatale gevolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie