Up 2 Date

11-jarig jongetje gearresteerd omdat hij weigerde op te staan voor eed van trouw

  1. Newschevron right
  2. 11-jarig jongetje gearresteerd omdat hij weigerde op te staan voor eed van trouw

In de Amerikaanse staat Florida werd eerder deze maand een elf-jarig jongetje gearresteerd, omdat hij weigerde op te staan voor de eed van trouw. Scholieren leggen deze eed regelmatig af, maar dit jongetje weigerde dat en werd volgens Yahoo News gearresteerd nadat hij meerdere malen tegen de bevelen van autoriteiten inging.

"racistisch"

Toen van het jongetje en zijn klas werd gevraagd om zich naar de Amerikaanse vlag te keren voor de eed, bleef hij zitten. De vervangende docent, Ana Alvarez, vroeg hem waarom hij niet mee wilde doen, waarop hij antwoordde dat de vlag racistisch zou zijn en dat het volkslied beledigend is voor donkere mensen. De lerares vroeg waarom hij dan niet ergens anders heenging, waarop hij reageerde met: "Zij hebben me hier gebracht." De elf-jarige kent tenminste wel zijn geschiedenis.

arrestatie

Nadat de lerares genoeg van hem had, belde ze vreemd genoeg de politie, ondanks dat de scholieren niet verplicht zijn om deze eed af te leggen. Een agent en een medewerker van de school probeerden de 11-jarige te kalmeren, maar volgens de politie werd hij onrustig en uitte hij dreigementen. De moeder van het jongetje eist dat de aanklacht wordt ingetrokken: "Ze [Alvarez] zat fout. Als ze een probleem had met het feit dat m'n zoon niet wilde staan voor de vlag dan had ze dat op een andere manier moeten oplossen."

Volgens een woordvoerder van de school wist Ana Alvarez niet dat de scholieren niet verplicht zijn om de eed af te leggen. Voorlopig werkt ze niet meer als vervangende lerares in het gebied.

Ster advertentie
Ster advertentie