Up 2 Date

Twee jaar jeugddetentie voor per ongeluk doodschieten bij videoclipopnames Zuidoost

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Twee jaar jeugddetentie voor per ongeluk doodschieten bij videoclipopnames Zuidoost

De 22-jarige Frank Y. is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar in een jeugdinrichting voor het doodschieten van een fotografiestudent van 26 tijdens de opnames van een videoclip in Amsterdam-Zuidoost.

Vier jaar geëist

Aanvankelijk had het Openbaar Ministerie vier jaar celstraf geëist. De rechtbank in Amsterdam sprak Frank Y. woensdag vrij van doodslag. De veroordeling tot de gevangenisstraf is gebaseerd op dood door schuld en op verboden wapenbezit, legde de rechter uit.

videoclip

Het slachtoffer was in januari met drie vrienden bezig met de opname van een videoclip in een studentenwoning in de flat Daalwijk. Daarbij zou Frank Y. die als acteur in de clip meedeed, per ongeluk hebben geschoten en werd de filmende regisseur dodelijk geraakt. Hij had een schotwond in zijn rug. De rechtbank vindt dat er sprake is van roekeloos handelen. "Het gaat om een zeer ernstig gebrek aan zorgvuldigheid. Hij wist dat het wapen illegaal en gevaarlijk was. Hij dacht op zeer lichtzinnige wijze dat er geen sprake was van risico's", was de conclusie van de rechter.

Ster advertentie
Ster advertentie