Up 2 Date

'Nog vier extra personen door 'Spoorloos' aan verkeerde familie gekoppeld'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Nog vier extra personen door 'Spoorloos' aan verkeerde familie gekoppeld'

Kees van der Spek vertelt aan het AD dat er nog vier extra personen aan verkeerde families zijn gekoppeld door het programma Spoorloos. Eerder deze week werden twee andere mismatches al bevestigd door omroep KRO-NCRV.

Vier extra mismatches

"Ik heb nog vier mismatches binnengekregen die door Spoorloos zijn veroorzaakt", zegt Van der Spek, die verder geen details wil delen over de extra mismatches. Dinsdagavond bleek in het Van der Speks programma Oplichters Aangepakt dat een tussenpersoon, genaamd Edwin Vela, twee Nederlanders niet aan de juiste biologische ouders heeft gekoppeld. In totaal werkte Vela tegen betaling aan zestien zaken voor Spoorloos. Als Van der Spek inderdaad vier extra mismatches heeft binnengekregen, zou dat op een totaal komen van zes mismatches.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zorgvuldiger screenen'

Naar aanleiding van de aflevering van Oplichters Aangepakt heeft KRO-NCRV laten weten in de toekomst "zorgvuldiger" te werk te gaan bij het screenen. Een woordvoerder van de omroep laat aan NU.nl weten dat zij contact hebben met mensen die verkeerd zijn gekoppeld en dat hen zo nodig ondersteuning wordt aangeboden.

Ster advertentie
Ster advertentie