Up 2 Date

Hostbedrijf haalt website die coronabesmetting verkoopt offline

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Hostbedrijf haalt website die coronabesmetting verkoopt offline

De website jaikwilcorona.nl, die naar eigen zeggen een product verkocht om besmet te raken met het coronavirus, is door het hostingbedrijf achter de site offline gehaald.


jaikwilcorona.nl

Directeur René Oldenbeuving van Hostnet, het bedrijf dat de website jaikwilcorona.nl hoste, laat aan NU.nl weten dat de site inmiddels offline is. "In overleg met onze jurist hebben we besloten dat het opzettelijk verspreiden van infectieziektes niet plaats mag vinden via op onze sites", vertelt Oldenbeuving. De site was sinds 11 november online, maar werd na een aantal dagen opgespoord. Dat de pagina niet direct na oprichting uit de lucht werd gehaald, is volgens de directeur te verklaren. "Websites zijn in beheer bij onze klanten. Dat zijn er ruim 200.000. Wij kunnen die sites pas beoordelen als ze bestaan en kunnen ze niet van te voren op inhoud beoordelen", aldus de directeur.


Ontluisterend

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) riep Nederlanders op het product niet te kopen. De inspectie vond het bestaan van de site ontluisterend en sprak van een klap in het gezicht voor iedereen die zich al anderhalf jaar inzet om de pandemie te bestrijden.

2G-beleid

Mogelijk willen ongevaccineerde Nederlanders met het coronavirus besmet raken omdat de kans bestaat dat het coronatoegangsbewijs binnenkort alleen nog uit een vaccinatiebewijs óf herstelbewijs bestaat. Een negatief testbewijs zou dan op veel locaties niet meer geaccepteerd worden. Het is momenteel niet duidelijk of het 3G-beleid wordt aangescherpt naar het 2G-beleid.

Ster advertentie
Ster advertentie