Up 2 Date

Coronatoegangsbewijs wordt voorlopig niet afgeschaft

foto: Twitter: Op1
  1. Newschevron right
  2. Coronatoegangsbewijs wordt voorlopig niet afgeschaft

Het coronatoegangsbewijs wordt voorlopig niet afgeschaft. Dat vertelde demissionair minister Hugo de Jonge dinsdagavond bij Op1. Volgens hem is de coronapas "hooguit vervelend" en zullen eerst maatregelen die "economisch belemmerend" zijn worden opgeheven als er kan worden versoepeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maatregelen

Het betekent dus dat de QR-code waarmee je toegang krijgt tot restaurants, bioscopen en festivals langer in stand blijft dan andere regels. Wanneer er weer versoepelingen mogelijk zijn wil De Jonge eerst iets doen aan de 75 procent maximale capaciteit voor bepaalde evenementen en de sluitingstijd van middernacht voor horeca.

Versoepeling

Of en wanneer er bepaalde maatregelen versoepeld kunnen worden, is nog onduidelijk. Het Outbreak Management Team (OMT) bracht gisteren het advies uit om niet op korte termijn te versoepelen, omdat de verwachtingen voor de ontwikkeling van corona in de komende maanden ongunstiger is dan eerder werd aangenomen: "Er is een grotere mate van onzekerheid, waarbij ook een forse toename van ziekenhuis- en IC-opnames niet uitgesloten is".

Het aantal coronabesmetting steeg de afgelopen week flink. In de publicatie van de weekcijfers van het RIVM is te zien dat er 48 procent meer coronabesmettingen waren dan de week daarvoor.

Ster advertentie
Ster advertentie