Up 2 Date

Miss World Nederland weigert vaccin en laat verkiezing schieten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Miss World Nederland weigert vaccin en laat verkiezing schieten

Dilay Willemstein (21), die in juli werd verkozen tot Miss World Nederland, weigert Nederland te vertegenwoordigen op de Miss World-verkiezing in Puerto Rico. Daarvoor geldt namelijk een vaccinatieplicht, waar Willemstein "nog niet klaar voor" is. Aan Tannaz vertelt ze er meer over.

Dilay vertelt over het terugtrekken uit de Miss World-verkiezing

Jammer

"Natuurlijk vind ik het wel jammer, vooral dat ik überhaupt zo'n keuze moet maken", vertelt Dilay. "Maar ik heb de keuze wel echt laten bezinken." Ze had zich wel willen testen om naar Puerto Rico te gaan, maar waarom dat niet voldoende is, is ook bij haar onduidelijk. "De verkiezing eist echt van ons dat je een vaccin neemt." Ooit nog meedoen aan de Missverkiezing is ze niet van plan.

'Ik voel me er niet goed bij'

"Ik ben er nog niet klaar voor om de prik te nemen. Ik voel me er niet goed bij", liet Willemstein eerder weten in gesprek met het AD. Voor de Miss World Nederland-verkiezing had het model uit Eindhoven zich naar eigen zeggen niet gerealiseerd dat zij gevaccineerd moest worden. De nummer twee van de Miss World-verkiezing, Lizzy Dobbe, zal nu naar Puerto Rico afreizen.

Willemstein zegt dat ze de keuze lang voor zich uit heeft geschoven. "Maar ik kijk graag vooruit. Deze deur gaat dicht, maar er zullen nieuwe deuren voor mij openen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Droom

Nadat Willemstein was verkozen tot Miss World Nederland, beschreef zij dat als haar droom die uitkwam. "Je hebt er een jaar naartoe gewerkt en je wil het zo graag", zei ze toen in Start met Fernando.

Ster advertentie
Ster advertentie