Up 2 Date

YouTube sluit alle officiële kanalen van R. Kelly vanwege veroordeling

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. YouTube sluit alle officiële kanalen van R. Kelly vanwege veroordeling

YouTube is klaar met R. Kelly en heeft sinds dinsdag besloten dat de YouTube-kanalen van de zanger niet meer bekeken kunnen worden. De videostreamingdienst besloot dit te doen omdat de zanger onlangs schuldig werd bevonden aan mensenhandel en seksueel misbruik.

Accounts met miljoenen abonnees

Het gaat om de kanalen RKellyTV (3,5 miljoen abonnees) en RKellyVevo (1,6 miljoen abonnees). Video's die afkomstig zijn van de twee kanalen zijn nog wel te vinden in de zoekresultaten. Zodra erop geklikt wordt, verschijnt er echter een venster met daarbij de tekst: "Dit account is beëindigd vanwege schending van de servicevoorwaarden van YouTube."

Nog wel liedjes te vinden

Liedjes van de veroordeelde zanger zijn wel nog altijd op YouTube te vinden. Het gaat in dat geval om video's die geüpload zijn door andere mensen. Ook meldt persbureau Bloomberg dat op de muziekstreamingdienst van YouTube, genaamd YouTube Music, nog steeds muziek van R. Kelly wordt aangeboden.

Meerdere accounts offline

"Uiteindelijk ondernemen we deze stappen om onze gebruikers te beschermen, vergelijkbaar met andere platforms", schrijft Nicole Alston van YouTube volgens Bloomberg in een memo. Daar voegt ze aan toe dat het voor R. Kelly onmogelijk zal zijn om ooit nog YouTube-kanalen te bezitten of aan te maken. Recent werden ook de socialmedia-accounts van de zanger op Facebook, Twitter en Instagram offline gehaald.

Schuldig

R. Kelly werd vorige maand schuldig bevonden aan alle negen aanklachten die er tegen hem liepen. De jury verklaarde hem schuldig aan mensenhandel, afpersing en het leiden van een decennialang plan om vrouwen en minderjarige meisjes te ronselen om hen vervolgens seksueel uit te buiten.

Ster advertentie
Ster advertentie