Naar homepage
Up 2 Date

'Avondklok eindigt op 10 februari als besmettingscijfers blijven dalen'

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Avondklok eindigt op 10 februari als besmettingscijfers blijven dalen'

Als de besmettingscijfers blijven dalen, komt er op 10 februari een einde aan de avondklok. Dat hebben Haagse bronnen gezegd tegen de NOS. Die einddatum werd al vastgesteld toen de maatregel werd ingevoerd. Er werd daarbij wel gewaarschuwd voor een mogelijke verlenging, maar tot nu toe lijkt daar geen reden voor.

Persconferentie

Het kabinet wil ook de winkels volgende week weer beperkt openen voor het afhalen van bestellingen. Je kan dan online of telefonisch een bestelling plaatsen en die ophalen bij een winkel.

Er ligt nog niks vast: het kabinet neemt morgen een beslissing. Premier Rutte en minister De Jonge zullen vervolgens om 19:00 uur in een persconferentie laten weten in welke volgorde versoepelingen kunnen plaatsvinden, mits de besmettingscijfers het toelaten.

Basisscholen weer open

Gisteren werd al bekend dat de basisscholen en kinderopvangen aanstaande maandag, op 8 februari, weer open mogen. Omdat dat risico's met zich meebrengt, worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen, zoals sneltesten voor leraren. Verder moet de hele klas vijf dagen in quarantaine als een leerling besmet blijkt. Wanneer de middelbare scholen weer open mogen, is nog niet duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laagste cijfers sinds 1 oktober

De laatste weken lijkt het beter te gaan met de coronacijfers. Het RIVM meldde gisteren 3714 nieuwe besmettingen, dat is het laagste aantal sinds 1 oktober. Het is nog te vroeg om te zeggen of de avondklok effect heeft gehad. Daarvoor moeten er minstens tien dagen overheen zijn gegaan.

Ster advertentie
Ster advertentie