Up 2 Date

Rutte: 'Vakantie naar Turkije moet je gewoon niét doen'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Rutte: 'Vakantie naar Turkije moet je gewoon niét doen'

Er worden weer vakanties naar Turkije aangeboden, maar premier Mark Rutte heeft gezegd dat het heel onverstandig is voor mensen om te gaan. Het reisadvies voor Turkije is namelijk nog steeds oranje, wat betekent: alleen noodzakelijke reizen.

coronatesten

Er worden coronatesten door de reisorganisatie aangeboden om af te nemen als je naar Turkije toe gaat, of als je weer naar huis gaat. Als het virus niet wordt aangetroffen zou je als toerist niet in thuisquarantaine hoeven volgens de reisorganisatie, maar dat wordt op dit moment wel verplicht: als je terugkomt uit Turkije, dat nu wordt gezien als hoogrisicoland, moet je verplicht 14 dagen in quarantaine verblijven.

speciale reisverzekering

Rutte vindt het onverantwoordelijk. "Je mag vliegreizen naar Turkije aanbieden als je denkt dat je veel klanten hebt die een noodzakelijke reis moeten maken, maar dit zijn natuurlijk vakantiereizen en dat moet je gewoon niét doen", zegt hij tegen de NOS. Ook Minister Blok heeft de reisorganisatie die de reizen aanbiedt aangesproken. Niet alleen kun je in de problemen komen op het gebied van quarantaine: ook jouw normale reisverzekering is niet geldig als je naar hoogrisicolanden reist. Je moet dan een speciale verzekering regelen.

Ster advertentie
Ster advertentie