FunX

Mohsin ging een weekendje weg, maar is nu 'per ongeluk' al 3 weken op vakantie

foto: Instagram: mohsinopwereldreis
  1. Newschevron right
  2. Mohsin ging een weekendje weg, maar is nu 'per ongeluk' al 3 weken op vakantie

Mohsin is een echte reisliefhebber en normaal gesproken altijd op pad. Door het coronavirus werd dat eventjes onmogelijk, maar nu de grenzen weer langzaam opengaan, grijpt hij gelijk zijn kans. Bij FunX Fresh vertelde hij aan Eva hoe zijn weekendtripje is uitgelopen tot een hele roadtrip door Europa. "We gingen drie dagen weg, maar halen nu al bijna de vier weken!"

'Ineens' in Kroatië

Mohsin vertelt dat hij tweeënhalve week geleden 'even' spontaan met zijn vrouw naar Duitsland ging. "We waren in het zuiden en toen was Oostenrijk maar een uurtje verder. Eenmaal in Oostenrijk bleek dat Slovenië maar twee uurtjes rijden was. En in Slovenië was het nog maar anderhalf uur rijden naar een strandplek in Kroatië. Toen dachten we: we maken het gewoon helemaal af!"

Corona

De foto's van Mohsins reisavonturen zien er jaloersmakend uit, maar eh, hoe zit het met de coronamaatregelen dan? Mohsin vertelt dat hij daar in die landen maar weinig van merkt. "In Duitsland moest je wel mondkapjes dragen als je een hotel binnenkwam, maar van Oostenrijk tot aan Kroatië... Hier geven ze al handen en knuffelen ze elkaar."

'Gewoon Gaan'

Mohsins advies voor andere ongeduldige reisliefhebbers luidt: "Gewoon gaan! Het lijkt vanuit Nederland heel eng om naar het buitenland te gaan, maar sowieso binnen Europa is het een dikke go, want het leeft gewoon en ik heb totaal geen belemmeringen ervaren tijdens het reizen. Eigenlijk alleen maar voordelen, want ik heb hier alles voor mezelf!"

REISADVIES

Vanaf 16 juni kan je weer op vakantie in verschillende Europese landen. Het reisadvies is namelijk voor veel landen veranderd van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico's). Wel zijn er nog steeds landen die voorlopig op oranje staan, zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Check voor je plannen maakt daarom de reisadviezen op Nederland Wereldwijd.

Ster advertentie
Ster advertentie