Up 2 Date

Vanaf vandaag mondkapjesplicht in heel Parijs

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vanaf vandaag mondkapjesplicht in heel Parijs

In Parijs is het vanaf vandaag 08.00 uur verplicht overal een mondkapje te dragen. Dat meldt onder andere De Telegraaf. De maatregel geldt overal in de openlucht, in afgesloten openbare ruimten en op plaatsen waar mensen werken.

zat eraan te komen

Premier Jean Castex had al aangekondigd dat dit eraan zat te komen. De vrouw die over de gezondheid in Parijs gaat, assistent-burgemeester Anne Souyris, heeft bekendgemaakt dat de verplichting vrijdagmorgen (nu dus) ingaat. De verplichting om een mondkapje te dragen geldt ook in de voorsteden.

hoogste sinds 30 maart

In Marseille is er al een mondkapjesplicht. In Parijs was die er al voor bepaalde drukke winkelgebieden en in het openbaar vervoer. Premier Castex vindt dat de mondkapjesplicht hoogst noodzakelijk is. In Frankrijk zijn donderdag 6111 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd. Dat is het hoogste aantal sinds 30 maart, toen het hoogtepunt werd bereikt van de corona-uitbraak. Het totale aantal vastgestelde besmettingen in Frankrijk is nu bijna 260.000, waarvan er 30.576 mensen overleden.

verviervoudigd

Het aantal corona-infecties in Frankrijk verviervoudigde de afgelopen maand ongeveer tot 39 per 100.000 inwoners. Dat is nog wel veel minder dan de naar schatting 1000 gevallen die tijdens de piek van de pandemie in Frankrijk werden geregistreerd.

Ster advertentie
Ster advertentie