Up 2 Date

Verdacht pakket aangetroffen bij Poolse supermarkt in Aalsmeer

foto: Dutchmen Photography (Shutterstock)foto: Dutchmen Photography (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Verdacht pakket aangetroffen bij Poolse supermarkt in Aalsmeer

Voor de deur van een Poolse supermarkt in Aalsmeer is er een verdacht pakket aangetroffen, meldt de politie op Twitter. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is het pakket momenteel aan het onderzoeken.

Update 17:20 uur

In het verdachte pakketje bleken geen explosieven te zitten, maar een levering met verse broodjes. De doos was ingepakt in zwart plastic en was voor de deur van de supermarkt achtergelaten. "Er worden afspraken gemaakt zodat dit soort leveranties niet tot dergelijke 'verdachte' situaties kunnen leiden", laat de politie weten.

Omliggende woningen

De politie laat weten dat iemand een doos heeft achtergelaten voor de deur van de Poolse supermarkt Polo Smak. De supermarkt was op dat moment gesloten. Inmiddels heeft de politie de omgeving afgesloten en omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Ook bij de naastgelegen supermarkt Deen mag niemand naar binnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere incidenten

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij een Poolse supermarkt. Op 8 december werd een andere supermarkt in Aalsmeer getroffen door een aanslag. Diezelfde nacht ging het ook mis bij een filiaal in Heeswijk-Dinther. Een dag later vond er een explosie plaats in een winkel in Beverwijk en drie dagen later vond er nog een aanslag plaats op de eerder getroffen Poolse Supermarkt in Beverwijk. Aan het begin van januari ging er ook nog een explosief af in een winkel in Tilburg.

Grote groep daders

De explosieven veroorzaakten veel schade, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De politie gaat uit van een verband tussen de explosies, meldden ze deze week in het programma Opsporing Verzocht. Ze denken dat een grote groep daders verantwoordlijk is voor de verschillende aanslagen.

Ster advertentie
Ster advertentie