Up 2 Date

Vanessa Bryant schikt voor 29 miljoen dollar om foto's van helikopterwrak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vanessa Bryant schikt voor 29 miljoen dollar om foto's van helikopterwrak

Vanessa Bryant, de weduwe van Kobe Bryant, heeft voor miljoenen geschikt in een rechtszaak om uitgelekte foto's van het helikopterwrak na de crash waarbij Kobe en dochter Gianna om het leven kwamen. Afgelopen zomer kreeg Vanessa al 16 miljoen dollar van een jury toegezegd, maar dat bedrag is nu opgehoogd naar bijna 29 miljoen dollar.

Aanklacht

Kobe en de 13-jarige Gianna kwamen in januari 2020 om het leven toen een helikopter met nog zeven andere inzittenden neerstortte. Hulpverleners ter plaatse maakten foto's van het wrak en de lichamen en stuurden die door naar collega's. Vanessa Bryant klaagde daarop de Los Angeles County aan vanwege het toebrengen van "zware emotionele schade".

Bedrag verhoogd

In augustus van vorig jaar werd Vanessa al in het gelijk gesteld, maar nu is bepaald dat het bedrag moet worden opgehoogd met het oog op eventuele schadevergoedingen van de drie nog levende dochters van het stel. Ook een andere nabestaande kreeg al miljoenen uitgekeerd. Tijdens de zaak zei Vanessa dat ze iedere dag bang is dat zij of haar dochters de foto's op social media tegenkomen.

Inmiddels geldt er in Californië, waar de helikopter neerstortte, een wet die hulpverleners verbiedt om zonder toestemming beelden van een ongeluk of misdrijf te verspreiden.

Ster advertentie
Ster advertentie