Up 2 Date

Kanye West eist tien miljoen van verzekeraar na ziekenhuisopname

  1. Newschevron right
  2. Kanye West eist tien miljoen van verzekeraar na ziekenhuisopname

Het ging een tijdje niet zo goed met Kanye. Eind vorig jaar werd hij opgenomen in het ziekenhuis wegens oververmoeidheid, psychische problemen en paranoïde gedrag. Hij moest zijn Saint Pablo Tour afblazen, wat natuurlijk heel veel kosten met zich meebracht.

Verzekerd

Kanye betaalde tienduizenden dollars aan premies om zijn concerten te verzekeren tegen overmacht, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Desondanks heeft Yeezy nog niets uitgekeerd gekregen. De advocaat van West heeft al meerdere onderzoeken gedaan naar de gezondheid van de rapper, waaruit duidelijk bleek dat hij niet kon werken. Ook de arts die werd ingeschakeld door de verzekeraar verklaarde dat Kanye niet in staat was om zijn tour af te maken.

Marihuana

De verzekeringsmaatschappij kaartte Kanye's marihuanagebruik aan om onder de betaling uit te komen. De advocaat pleitte echter dat ze geen enkel goed excuus hebben om niet te betalen. ''Ze hebben geen verklaring gegeven waarom ze niet hebben betaald. Ze gebruiken Kanye's marihuanagebruik om de claim te ontlopen en zo honderdduizenden dollars in hun zak te steken.''

Contractbreuk

Daarnaast verdenkt Kanye de verzekeraar er ook van gevoelige informatie naar buiten te hebben gebracht. De advocaat van Kanye heeft het verzekeringsbedrijf daarom aangeklaagd voor contractbreuk én schending van goed vertrouwen.

Foto: AFP

Ster advertentie
Ster advertentie