Up 2 Date

Verdachte van schietpartij in metrostation New York gearresteerd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van schietpartij in metrostation New York gearresteerd

De New Yorkse politie heeft een 62-jarige verdachte opgepakt voor de aanslag die gisteren plaatsvond in een metrostation in Brooklyn. Dat liet de politie weten middels een tweet.

Niemand in levensgevaar

Gisteren was er een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding van de 62-jarige Frank R. James zou leiden. James wordt verdacht van de schietpartij in het metrostation waarbij zeker 10 mensen werden geraakt door een kogel. In totaal raakten 29 mensen gewond. Volgens diverse media blokkeerde zijn vuurwapen, wat er mogelijk voor heeft gezorgd dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. Inmiddels is bekend dat geen van de gewonden in levensgevaar is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sleutel van huurauto gevonden

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat er een sleutel van een huurauto werd gevonden op de plaats delict. De auto werd gevonden bij het station waar James waarschijnlijk in de metro moet zijn gestapt. Het metrostation waar de schietpartij plaatsvond is sinds vandaag weer open.

Hoewel de politie vooralsnog niet uitgaat van een terroristisch motief, worden de berichten van de man op sociale media wel bestempeld als 'zorgwekkend'. Zo maakte de man zich vooral boos om racisme in de Verenigde Staten en uitte hij kritiek op burgemeester Adams van New York. De beveiliging van de burgemeester is inmiddels aangescherpt.

Ster advertentie
Ster advertentie