Up 2 Date

Voormalig leerling pleegt aanslag op oude school: 16 doden, onder wie 11 kinderen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voormalig leerling pleegt aanslag op oude school: 16 doden, onder wie 11 kinderen

Een oud-leerling van een school in de Russische stad Izhevsk heeft een aanslag gepleegd op het schoolgebouw waar hij jarenlang les had. Bij de schietpartij zijn zeker zestien mensen overleden, onder wie elf kinderen. Verder zijn er minstens 24 gewonden gevallen. Het motief van de dader, die zichzelf na de aanslag van het leven beroofde, is niet bekend.

16 doden

De man zou het gebouw in de ochtend binnengelopen zijn en direct een beveiliger neergeschoten hebben. Daarna vuurde hij zijn kogels op willekeurige mensen om hem heen. De oud-leerling doodde zichzelf vervolgens, waardoor het totaal aantal doden op zestien komt.

Volgens de lokale politie zijn er twee beveiligers, twee leraren en elf scholieren om het leven gekomen. Verder is een groot gedeelte van de mensen die gewond is geraakt scholier. De man had twee schietwapens bij zich met veel munitie. Hij was onherkenbaar vanwege een bivakmuts en droeg verder een t-shirt met nazisymbolen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angst en paniek

Op social media duiken heftige beelden op van het incident. In de video's is de angst en paniek te zien en te voelen. Zo zijn er beelden van scholieren en leraren die zich verstoppen achter bureautafels en zijn er beelden van bebloede gangpaden en klaslokalen.

Reactie Poetin

President Vladimir Poetin heeft gereageerd op de schietpartij en noemt het incident "een terroristische daad gepleegd door iemand die blijkbaar tot een neofascistische organisatie of groep behoort". Poetin zegt geraakt te zijn door het voorval en mee te leven met de mensen in Izhevsk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie