Up 2 Date

Ernstig plichtsverzuim door politie bij dodelijke arrestatie Mitch Henriquez

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ernstig plichtsverzuim door politie bij dodelijke arrestatie Mitch Henriquez

Vorige maand werd bekend dat twee agenten worden vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez. Het ging hier om het strafrechtelijk onderzoek, uitgevoerd door het Openbaar Ministerie. De politie is ook bezig met een intern onderzoek naar de vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie. Vier van deze agenten wordt nu ook ernstig plichtsverzuim verweten. De vijfde agent wordt ook plichtsverzuim verweten, maar van minder ernstige aard.

Valse belofte

Vier agenten zijn geschorst tot er een beslissing is genomen over ''mogelijke disciplinaire maatregelen''. Het is onduidelijk of zij hun baan zullen behouden. Vorig jaar beloofde de toenmalige korpschef, Gerard Bouman, niemand te ontslaan. Later dit jaar zal er duidelijk worden welke maatregelen er precies worden genomen. Eén agent mag weer aan het werk.

Procedure

Tijdens de arrestatie werd er door twee agenten geweld gebruikt, maar de drie anderen deden niets om hun collega's tegen te houden. Ook belden zij geen ambulance toen Henriquez bewusteloos op de grond lag. De advocaat van Mitch' moeder is een procedure gestart om ook de andere agenten te vervolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie