Up 2 Date

Veel ophef op Twitter over 'ouderwets' zomerkledingadvies van het ministerie

  1. Newschevron right
  2. Veel ophef op Twitter over 'ouderwets' zomerkledingadvies van het ministerie

Het is je vast niet ontgaan dat het de afgelopen dagen bloedheet was in Nederland. Wanneer de temperaturen tropisch beginnen te worden, kleed je je natuurlijk het liefst lekker luchtig, ook naar je werk. Op sommige werkvloeren schijnt de hele 'wat-kan-een-vrouw-wel-en-niet-dragen'-issue anno 2019 echter nog steeds een moeilijk dingetje te zijn.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloot te hulp te schieten en deelde op Twitter kledingadvies uit Werken In Extreme Temperaturen van Arboportaal. Dat schoot echter bij veel mensen in het verkeerde keelgat, want het gedeelde advies over roklengtes en panty's is volgens velen belachelijk en behoorlijk ouderwets.

"1960 belde, ze willen hun ministerie terug."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goede conditie?

Volgens de etiquette die het ministerie deelt, hangt het wel of niet met blote benen naar je werk kunnen af van 'de roklengte en de conditie van de benen.' Dat vinden veel mensen nergens op slaan, zo blijkt uit de reacties. Zowel mannen als vrouwen vragen zich af waar het ministerie zich mee bemoeit en vinden de tekst eerder thuishoren in 1960 dan in 2019. Ook vragen veel mensen zich af wat 'een goede conditie van de benen' dan precies inhoudt. En hoe zit het eigenlijk met de blote benen van mannen?

Terechte kritieken

Het ministerie liet later blijken toch ook niet helemaal achter het kledingadvies te staan. Er volgende een tweet waarin iedereen bedankt werdvoor de 'terechte kritieken'. "Wij gaan ons weer richten op gezond en veilig werken."

Ster advertentie
Ster advertentie