Up 2 Date

Asielzoekerscentrum in Middelburg ontruimd na uitbreken heftige brand

foto: Afbeelding ter illustratie | Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Asielzoekerscentrum in Middelburg ontruimd na uitbreken heftige brand

In een asielzoekerscentrum in Middelburg is vanochtend een grote brand uitgebroken op de vierde verdieping. Het gehele pand is direct ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een sporthal naast het azc. Ambulancemedewerkers hebben voor de zekerheid enkele bewoners onderzocht omdat ze rook hadden ingeademd.

Rode Kruis

De brand is uitgeslagen in het azc aan de Laurens Stommesweg in de hoofdstad van Zeeland, waar zo'n 280 mensen verblijven. Acht van hen zijn licht gewond en drie andere zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer is ter plaatse en is nog aan het blussen en ook het Rode Kruis gaat hulp bieden aan de 280 bewoners, zo meldt de veiligheidsregio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ruzie

Volgens Omroep Zeeland is de brand ontstaan na een ruzie tussen een groepje mannen. "Die mannen hebben elke dag ruzie", zegt een van de bewoners tegen de lokale omroep. "Ze waren aan het drinken en wiet aan het roken. Vlak daarna is het vuur aangestoken." De bewoner vindt dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) had moeten ingrijpen.

Op een later moment zal de politie nog een onderzoek doen naar strafbare feiten. Wanneer dit onderzoek begint, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie