Up 2 Date

Brand bij asielhotel Albergen blijkt aangestoken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Brand bij asielhotel Albergen blijkt aangestoken

Bij het toekomstige asielzoekerscentrum in het Overijsselse Albergen werd gisterochtend een brand ontdekt waarvan nu blijkt dat het is aangestoken, zo bevestigt de politie. Bij de brand raakte niemand gewond.

Protesten

Agenten hebben onder meer een buurtonderzoek gedaan en zoeken nog naar camerabeelden uit de omgeving. Het gaat om Landhotel 't Elshuys, dat eerder deze maand door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) werd gekocht. Het kabinet bepaalde dat daar asielzoekers opgevangen moeten worden zonder akkoord van de gemeente, wat leidde tot veel kritiek bij buurtbewoners van Tubbergen. Zij gingen de straat op om te protesteren tegen de opvang van asielzoekers in het hotel. Ook overwogen zij om het hotel te kopen om asielopvang te kunnen voorkomen.

In gesprek

Het COA wil door de ontstane onrust in gesprek met buurtbewoners en de gemeente. Ondertussen wordt het pand al verbouwd door het COA om het geschikt te maken voor de opvang van 150 tot 300 mensen. Naar verwachting komen de eerste asielzoekers over vier à vijf weken aan.

Ster advertentie
Ster advertentie