Up 2 Date

Brand gesticht bij islamitische stichting in Veldhoven

foto: Het pand van stichting Islamplanning. Ⓒ FUNDA
  1. Newschevron right
  2. Brand gesticht bij islamitische stichting in Veldhoven

Het gebouw van een omstreden islamstichting in Veldhoven is afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt door brandstichting. Rond half drie werden er twee ruiten ingegooid en vervolgens werd er brand gesticht. Er is nog niemand aangehouden.

Weinig bluswerk

De brandweer was snel ter plaatse en binnen een uur was de brand geblust. Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig en er is niemand gewond geraakt. De schade blijft bij een zwaar beschadigde keuken en rook- en waterschade door het hele gebouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

De politie gaat uit van opzettelijke brandstichting en heeft vannacht meteen een onderzoek ingesteld om dit verder uit te zoeken. Getuigen zouden een of twee personen over de gesloten hekken om het centrum hebben zien klimmen. Ook werd er een scooter gehoord en werden er stenen bij de kapotte ramen van het keukentje gevonden. Officier van dienst van de politie, Richard Vroomen, kan nog niet zeggen om hoeveel daders het precies gaat. "Hier horen we verschillende signalen over."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omstreden stichting

De stichting Islamplanning is sinds juni gevestigd in het pand aan de Kruisstraat in Veldhoven. Hiervoor zat er een sportschool in het gebouw. De komst van de islamstichting zorgde voor verzet in de buurt. Dit komt door de eerdere nieuwsberichten over de stichting. Islamplanning zou volgens Omroep Brabant namelijk waarschuwen voor homoseksualiteit en de salafistische prediker Mohammed Riani zou lijfstraffen verheerlijken. Ook zou een islamdocent van de stichting uit zijn slof zijn geschoten tijdens een preek over Kerstmis.

Ster advertentie
Ster advertentie