Up 2 Date

Moslims in Alburquerque in grote angst na reeks moorden op islamitische mannen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Moslims in Alburquerque in grote angst na reeks moorden op islamitische mannen

Moslims in de Amerikaanse stad Alburquerque (New Mexico) leven in grote angst na een reeks moorden op islamitische mannen in de stad. In de afgelopen weken werden drie Pakistaans-Amerikaanse mannen vermoord. Mogelijk is er ook nog een verband met een moord uit november vorig jaar op een 62-jarige moslim uit Afghanistan.

De slachtoffers

Mohammed Ahmdi (62) werd op 7 november 2021 vermoord vlakbij het bedrijf dat hij samen met zijn broer runde. De politie vond de Pakistaanse-Amerikaan doodgeschoten op de parkeerplaats van het gebouw.

Aftab Hussein (41) en Muhammed Afzaal Hussain (27), beiden ook afkomstig uit Pakistan, werden in de afgelopen weken vermoord in de stad op 26 juli en 1 augustus. Het vierde slachtoffer, Naeem Hussain (25), is eveneens afkomstig uit Pakistan en werd op 5 augustus doodgeschoten.

Zelfde moskee

De politie laat niet veel informatie los over de moorden. Inwoners van de stad wordt gevraagd uit te kijken naar een grijze Volkswagen. Voor de tip die naar de arrestatie leidt, is 20.000 dollar beschikbaar gemaakt.

Over het motief voor de moorden is niets bekendgemaakt. Wel is bekend dat twee van de slachtoffers naar dezelfde moskee gingen. President Joe Biden heeft op Twitter gereageerd op de moorden in Alburquerque. "Ik ben boos en bedroefd door de gruwelijke moorden op vier islamitische mannen in Albuquerque. Terwijl we wachten op de uitkomsten van een volledig onderzoek, bid ik voor de families van de slachtoffers. Mijn regering staat pal achter de moslimgemeenschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angst

Aneela Abad, algemeen secretaris van het Islamic Center of New Mexico, zegt dat de moslimgemeenschap is angst leeft door de moorden. Sommige moslims gaan niet meer naar buiten tenzij het absoluut noodzakelijk is, vertelt ze. "We zijn zeer geschokt en proberen nog steeds te begrijpen wat er is gebeurd, hoe het is gebeurd en waarom." Ook studenten vragen zich af of het nog veilig is om in de stad te blijven, waar de beveiliging door de gemeente is opgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie