Up 2 Date

Acht personen gewond geraakt door incident met zweefmolen op kermis Venray

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Acht personen gewond geraakt door incident met zweefmolen op kermis Venray

Op de kermis van het Limburgse Venray zijn gisteravond acht mensen licht gewond geraakt bij een incident met een zweefmolen. De gemeente meldt dat een van hen naar het ziekenhuis moest voor behandeling.

Toedracht onduidelijk

Het incident vond plaats rond 22.20 uur maar wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De acht zaten in een zweefmolen, de Europe Flyer, die 40 meter de lucht in gaat. Volgens de gemeente Venray gaat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit de oorzaak onderzoeken. De attractie blijft tot die tijd gesloten.

Contact en nazorg

Kermisexploitant en mede-eigenaar van de zweefmolen Willy Seggers zegt tegen het AD geschrokken te zijn van het incident. De gemeente roept andere inzittenden van de attractie op om zich te melden voor contact en nazorg.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er incidenten plaatsvinden met kermisattracties. Zo kwam in juni een 12-jarig meisje ten val in een kermisattractie in het Noord-Hollandse dorpje Nibbixwoud. Daarbij kwamen haar haren klem te zitten onder een loopband. Op het moment dat er een groep kinderen bij de lopende band kwamen ging het gruwelijk mis. Een van hen struikelde, waarna de hele groep over elkaar heen viel, waardoor een deel van haar haren los werd gerukt van haar hoofd.

Ster advertentie
Ster advertentie