Up 2 Date

Amsterdamse middelbare school woensdag gesloten na bedreiging

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse middelbare school woensdag gesloten na bedreiging

De middelbare school Spinoza20first in Amsterdam-Oost blijft woensdag gesloten vanwege een bedreiging. Dinsdagavond werd er via Snapchat een bericht gedeeld waarin werd gesproken over een schietpartij op de school.

Bedreiging Snapchat

De rector van de school, Jan Paul Beekman, heeft de ouders en leerlingen woensdagochtend op de hoogte gebracht dat de school gesloten blijft vanwege de bedreiging. De leerlingen zijn naar huis gestuurd en alle medewerkers die nog aanwezig waren op de locatie, hebben het gebouw verlaten. De examens die op woensdag op Spinoza20first zouden plaatsvinden, worden verplaatst naar het Spinoza Lyceum. Deze twee scholen werken samen als een scholengemeenschap.

Beekman vertelt tegen het Parool dat er dinsdagavond een bericht via Snapchat werd verspreid waarin de school werd bedreigd. ''In het bericht wordt gesproken over een schietincident, dat is al heftig genoeg. Het bericht is duidelijk geënt richting Spinoza20first.'' De school zelf heeft geen bericht ontvangen. ''Hoewel we de kans op een gewelddadig incident zeer klein achten, vinden we het niet verantwoord om vandaag ook maar enig risico te lopen'', aldus Beekman.

Onbekende dader

Spinoza20first heeft inmiddels contact opgenomen met de politie. Op dit moment is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor het bericht. Beekman laat weten dat leerlingen en docenten die angstig zijn, kunnen rekenen op extra zorg en ondersteuning. ''We willen er alles aan doen dat leerlingen zich veilig blijven voelen.'' De schoolleiding hoopt dat de school donderdag weer open kan gaan, maar dit is afhankelijk van het lopende politieonderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie