Up 2 Date

Agent over vrouw (22) die overleed na Brazilian Butt Lift: "Alles gedaan om haar te helpen"

foto: ter illustratie - Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Agent over vrouw (22) die overleed na Brazilian Butt Lift: "Alles gedaan om haar te helpen"

De politie Zuidoost-Bijlmermeer heeft eerder vandaag een blog gepost over een 22-jarige vrouw uit Amsterdam Zuidoost die in november overleed aan de complicaties die optraden na een Brazilian Butt Lift (BBL). In de blog, die inmiddels offline is gehaald, omschrijft de agent het schrijnende verloop van de situatie.

Politieblog

De blog begint met twee agenten die aankomen op een galerij waar een vrouw ligt. Een van de agenten is naast haar gaan zitten en probeert haar aan te spreken. Contact maken lukte helaas niet, omdat de vrouw erg versuft was. "Ze was slecht aanspreekbaar en had een wazige blik", schrijft de agent. "Ik ben geen medisch kenner, maar ik kan wel zien dat dit absoluut niet goed is."

De situatie van de vrouw ging snel achteruit. Ze kermde van de pijn, moest overgeven en wist niet goed of ze wilde liggen of zitten. De agent die bij haar zat stelde op een gegeven moment dat ze gereanimeerd moest worden. "Samen met mijn collega's sloten we de AED aan en begonnen met reanimeren." Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, hadden de agenten alles op alles gezet om haar leven te redden, maar de vrouw glipte letterlijk door hun vingers heen.

Ambulance

De ambulance was snel ter plaatse en de vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Even later kregen de agenten te horen dat de vrouw het niet had overleefd en dat kwam hard binnen. "Ik loop even naar buiten en pak een momentje voor mezelf. En dan komen de emoties. Het slachtoffer en ik schelen slechts 7 jaar, dus het komt gewoon binnen. En ook dat mag, wij zijn ook gewoon mensen."

Na de dienst bleven de beelden van wat er was gebeurd nog hangen in het hoofd van de agent. En diegene vroeg zich één ding af: "Ik besef dat eenieder zijn eigen keuzes maakt op basis van hun eigen verantwoordelijkheid. Maar waarom willen we in deze wereld alleen maar mooier worden met alle gevolgen van dien?"

Vragen

Twitteraars zitten ook met een aantal vragen na het lezen van de blogpost. Een twitteraar is vooral benieuwd wie de ingreep heeft uitgevoerd en of er sprake was van slechte nazorg. Bij een ander roept het ook vragen op, maar diegene noemt de blogpost helder en authentiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie