Up 2 Date

Nederlandse vrouw overleden na Brazilian Butt Lift-ingreep in Turkije

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse vrouw overleden na Brazilian Butt Lift-ingreep in Turkije

Een Nederlandse vrouw is afgelopen maandag in Turkije overleden nadat ze een Brazilian Butt Lift-ingreep had ondergaan, zo meldt RTL Nieuws. Een woordvoerder van Body Lab Istanbul, waar de vrouw de operatie onderging, liet aan de nieuwssite weten de situatie "enorm te betreuren".

Autopsie

Body Lab Istanbul is een organisatie die Nederlanders begeleidt en adviseert die in Turkije een cosmetische ingreep willen ondergaan. "Ons medeleven gaat uit naar haar familie en vrienden. We proberen hen zo goed als mogelijk bij te staan in deze situatie." Haar lichaam wordt zo snel mogelijk naar Nederland gebracht, waarna een autopsie moet uitwijzen wat er precies is fout gegaan.

Samenwerking met arts opgeschort

RTL Nieuws heeft ook contact opgenomen met de cosmetische arts die de vrouw behandelde in Turkije. In een reactie laat hij weten geschrokken te zijn en zegt patiƫnten "als familie te behandelen". Body Lab Istanbul heeft inmiddels de samenwerking met de plastische chirurg die de vrouw behandelde opgeschort. "We willen eerst weten wat de reden van het overlijden is en vinden het tot die tijd niet langer verantwoordelijk om met hem samen te werken."

Gevaarlijke ingreep

Bij een Brazilian Butt Lift (BBL) wordt lichaamseigen vet gebruikt om de billen en heupen te vergroten. Een BBL staat bekend als een riskante cosmetische ingreep, omdat de kans op complicaties groter is dan bij andere ingrepen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3000 vrouwen aan de behandeling komt te overlijden. Desondanks is het een van de populairste ingrepen.

Ster advertentie
Ster advertentie