Up 2 Date

Je kunt voortaan een boete krijgen als je je deelscooter verkeerd parkeert

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Je kunt voortaan een boete krijgen als je je deelscooter verkeerd parkeert

Mensen die een elektrische deelscooter op een plek parkeren waar anderen er last van hebben, kunnen voortaan op een boete rekenen. Dat heeft Felyx, de grootste aanbieder van deelscooters in Nederland, aangekondigd. Als de scooter verplaatst moet worden, kost dat je 50 euro.

Foto als bewijs

Op verschillende plekken in Nederland melden mensen regelmatig last te hebben van de deelscooters, omdat deze op onhandige plekken geparkeerd staan. Er werd zelfs een Twitter-account aangemaakt om de overlast in kaart te brengen.

Daarom heeft Felyx nu besloten dat gebruikers na hun rit een foto moeten maken van hun - op een goede plaats - geparkeerde scooter, zoals bij andere aanbieders al het geval is. In Eindhoven is dit eerder al getest en met succes: het aantal klachten nam daar met 90% af. In Groningen, Delft, Den Bosch, Haarlem en Brussel geldt de nieuwe regel al, binnenkort wordt dit ook het geval in de andere steden waar het bedrijf actief is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beloning

Foutparkeerders krijgen voortaan dus een boete en scooterrijders die meerdere keren de mist in gaan, kunnen zelfs verbannen worden van de Felyx-app. Mensen die wel netjes parkeren worden daarentegen beloond. Zij kunnen gratis rijminuten krijgen, zo schrijft het deelscooterbedrijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie