Up 2 Date

John van den Heuvel mogelijk doelwit van verdachte situatie op de A2

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. John van den Heuvel mogelijk doelwit van verdachte situatie op de A2

De A2 werd eerder op de dag tijdelijk afgesloten en politiebronnen verklaren nu tegen het AD dat er een dreigende situatie was ontstaan rondom John van den Heuvel. De misdaadverslaggever zou mogelijk een doelwit zijn geweest. Er is één verdachte aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doelwit

"Het leek alsof hij werd klemgereden of achtervolgd, dus is er alarm geslagen", zegt een politiebron tegen het AD. Ook zouden motoren op hoge snelheid zijn weggereden. Vervolgens werd er door de politie een auto stopgezet op de snelweg, waarna een verdachte is aangehouden. Deze verdachte heeft volgens een andere politiebron een crimineel verleden. Niet veel later was de A2 weer open.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Van den Heuvel

Van den Heuvel zelf bevestigt tegenover het AD dat er rond Amsterdam een incident is geweest "waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen". Hij zegt "blij" te zijn dat zijn beveiligers "scherp en adequaat handelen".

De misdaadverslaggever werd na het incident met een helikopter naar het politiebureau in Driebergen, de dichtstbijzijnde veilige plek, gebracht. Daar werd het terrein in de middag extra beveiligd. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten geposteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie