Up 2 Date

Na 16 jaar zoektocht naar vermiste peuter Madeleine McCann hervat

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Na 16 jaar zoektocht naar vermiste peuter Madeleine McCann hervat

Na zestien jaar wordt er opnieuw gezocht naar de vermiste Britse peuter Madeleine McCann. De zoektocht vindt ditmaal plaats bij een dam over de Araderivier, ongeveer 50 kilometer van de Portugese badplaats in de Algarve waar het meisje verdween. De hoofdverdachte Christian B. werd destijds regelmatig in dit gebied gezien. Het onderzoek is aangevraagd door de Duitse politie.

Verdachte in de cel

Volgens de Portugese nieuwszender SIC zal de actie zeker enkele dagen duren. Maandag werd een gebied van meer dan 150 hectare afgezet. Er werd al eerder gezocht op die plek in 2008, maar er werd toen niets gevonden. Sinds 2020 wordt de betrokkenheid van de 44-jarige Christian B. bij de vermissing onderzocht. De Duitse autoriteiten hebben destijds gemeld dat ze denken dat McCann dood is en dat B. waarschijnlijk verantwoordelijk is. B. zit momenteel vast voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in dezelfde regio in Portugal. Hij is niet officieel aangeklaagd in de McCann-zaak en heeft altijd ontkend betrokken te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cold case

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine tijdens haar vakantie in Praia da Luz, een badplaats in Portugal. De verdwijning van Madeleine groeide uit tot een van de grootste onopgeloste misdaadzaken ooit, die wereldwijd veel aandacht trok. In 2008 werd de zaak gesloten wegens het ontbreken van sporen. Vijf jaar later werd de zaak heropend. Sinds haar vermissing is het lot van het meisje onbekend. Gedurende de afgelopen zestien jaar zijn verschillende verdachten aangewezen en vrijgesproken, waaronder Madeleines ouders Kate en Gerry McCann. Nu lijkt het waarschijnlijk dat B. betrokken was en dat Madeleine hoogstwaarschijnlijk niet meer in leven is.

Ster advertentie
Ster advertentie