Up 2 Date

Moederbedrijf Facebook schrapt wereldwijd 1 op de 8 banen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Moederbedrijf Facebook schrapt wereldwijd 1 op de 8 banen

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, schrapt wereldwijd meer dan 11.000 banen. Dat heeft Mark Zuckerberg zojuist bekendgemaakt. Dit betekent dat 13 procent van alle medewerkers van het bedrijf straks op straat staat.

Massa-ontslag

Het is de eerste grote ontslagronde in het bestaan van Meta. De reden voor de ontslagronde zijn de hogere kosten door de stijgende rente en de inflatie en de lagere inkomsten. Meta heeft veel last van adverteerders die minder geld steken in onlinereclame. De hogere kosten komen ook door het plan van Zuckerberg om volop in te zetten op de Metaverse, een virtuele wereld waar mensen bijvoorbeeld kunnen werken, gamen of concerten kunnen bezoeken. hangt een prijskaartje. Het bedrijf gaf veel meer uit aan onderzoek en ontwikkeling naar de Metaverse, zonder dat daar meer omzet tegenover stond.

Het bedrijf staat al langer financieel onder druk. De beurskoers is het afgelopen jaar met meer dan 70 procent gedaald. Naast dat 1 op de 8 medewerkers wordt ontslagen, kondigt Meta ook een vacaturestop aan. Deze duurt tot het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het spijt me"

Zuckerberg laat in een blogpost weten verantwoordelijkheid te nemen voor het besluit 11.000 mensen te ontslaan. "Ik heb verkeerde beslissingen genomen en daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor", schrijft hij. "Ik weet dat dit voor iedereen lastig is, maar het spijt me vooral voor degenen die getroffen zijn." Alle Meta-werknemers zullen binnenkort een mail krijgen met meer informatie over het massa-ontslag. Meta Platforms heeft ook een kantoor in Amsterdam. Het is nog niet direct duidelijk hoeveel banen hier worden geschrapt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie