Up 2 Date

Gezochte Nederlandse huurmoordenaar en ‘Taghi-handlanger’ opgepakt in Brazilië

foto: Politiefoto: Politie
  1. Newschevron right
  2. Gezochte Nederlandse huurmoordenaar en ‘Taghi-handlanger’ opgepakt in Brazilië

De door Interpol gezochte en in Nederland veroordeelde Gerel Lusiano Palm (38) is woensdag in Brazilië gearresteerd. Dat melden Braziliaanse en Surinaamse nieuwssites. Palm is in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar wegens poging tot moord en illegaal bezit van een vuurwapen.

Rode Lijst

De man uit Nieuwegein is een beruchte huurmoordenaar. Palm stond op de zogenoemde Rode Lijst van Interpol, omdat er een arrestatiebevel op zijn naam stond wegens een dubbele liquidatiepoging in december 2016 in Noordeloos. De twee slachtoffers die het voorval overleefden, wezen Palm aan als schutter en de rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem in januari van dit jaar tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevlucht en ontsnapt

Palm was op het moment van zijn veroordeling al lang niet meer in Nederland. De crimineel Palm ontvluchtte Nederland na de dubbele liquidatiepoging en werd in 2017 in Suriname aangehouden. Hij kwam vast te zitten in Paramaribo maar kon twaalf dagen later ontsnappen uit de gevangenis, doordat hij een bewaker onder schot hield met een vuurwapen. Vanaf dat moment was hij spoorloos, totdat hij woensdagmorgen in zijn appartement in een voorstad van Rio de Janeiro door de federale politie werd gearresteerd.

Handlanger van Taghi

Palm was in zijn jeugd lid van de criminele jeugdbende Bad Boys, waar Ridouan Taghi ook bij hoorde. Een groot gedeelte van de criminele organisatie van Taghi is afkomstig uit deze groep. In 2015 werd spyshopmedewerker Ronald Bakker in opdracht van Taghi doodgeschoten. Taghi vermoedde dat Bakker met de politie had samengewerkt en wilde een boodschap afgeven aan de spyshop en andere handelaren in trackers en spionage-apparatuur. Volgens het Openbaar Ministerie in Den Bosch is Gerel Lusiano Palm degene die de opdracht heeft uitgevoerd en dus Bakker vermoord heeft. Palm wordt door justitie gezien als trouwe handlanger van drugscrimineel Taghi.

Ster advertentie
Ster advertentie