FunX Utrecht

Neef Ridouan Taghi aangehouden voor moordpoging in Utrecht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Neef Ridouan Taghi aangehouden voor moordpoging in Utrecht

De politie heeft vorige week de neef van Ridouan Taghi aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot moord, vorig jaar oktober in Utrecht. De moord vond plaats in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarstraat.

Anouar T.

Ridouans neef, Anouar T. (26) uit Soest, zat momenteel al achter de tralies op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Naast hem zijn er nog twee andere verdachten (22 & 23) aangehouden, allebei ook afkomstig uit Utrecht.

Poging to moord

Het drietal wordt ervan verdacht een 28-jarige man in Utrecht zwaar te hebben mishandeld. Het incident vond plaats op 30 oktober 2019. De drie droegen bivakmutsen en sloegen het slachtoffer onder meer op zijn hoofd met een sloophamer, meldt het AD. Naderhand namen ze de benen en reden ze weg in een gestolen busje.

Criminele organisatie

De criminele organisatie waartoe het drietal vermoedelijk behoort wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren. Dit doen ze door middel van auto’s stelen, deze vervolgens te helen en uiteindelijk te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven, waaronder (pogingen tot) moord.

Ster advertentie
Ster advertentie