Up 2 Date

Jongen (14) die omkwam na val uit vrijevaltoren werd eerder geweigerd om gewicht

foto: Twitter @OrlandoExperie1/ICON Park
  1. Newschevron right
  2. Jongen (14) die omkwam na val uit vrijevaltoren werd eerder geweigerd om gewicht

De 14-jarige jongen die afgelopen donderdag omkwam na een val uit een vrijevaltoren in ICON Park in de stad Orlando, zou bij meerdere attracties zijn geweigerd vanwege zijn gewicht. Met een gewicht van 154 kilo was hij te zwaar voor bepaalde attracties, maar bij de vrijevaltoren werd hij niet geweigerd.

Verantwoordelijkheid

De ouders van de 14-jarige Tyre Sampson willen dat er onderzocht wordt hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. In een interview met FOX 35 Orlando vertelt de moeder dat haar zoon het absoluut zou hebben geaccepteerd als medewerkers op een respectvolle manier tegen hem hadden gezegd dat hij de attractie niet in mocht. "Dat is hun verantwoordelijkheid, anders had hij het nooit kunnen weten. Als ze tegen hem zeggen dat het veilig is, vertrouwt hij er natuurlijk op dat zij ervaren genoeg zijn om dat in te schatten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

American football

Tyre was in Orlando voor een trainingskamp met zijn American football-team. Volgens zijn ouders was het zijn droom om ooit een professionele American football-speler te worden en was hij al goed op weg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Knuffels en bloemen

De vrijevaltoren in ICON Park staat sinds december in het attractiepark en is met een hoogte van 131 meter de hoogste ter wereld. Bij de toren hebben bezoekers de afgelopen dagen knuffels en bloemen neergelegd. De attractie blijft voorlopig gesloten, zodat inspecteurs kunnen onderzoeken hoe de tragische gebeurtenis heeft kunnen plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie