Naar homepage
Up 2 Date

Non in Myanmar knielt voor politie om geweld te stoppen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Non in Myanmar knielt voor politie om geweld te stoppen

Een video uit het geteisterde Myanmar gaat momenteel de hele wereld over. Op de beelden is te zien hoe een non, in een poging om het geweld te stoppen, knielt voor een groep politiemannen. Twee van de politiemannen knielden met haar mee.

Quote

Ik smeekte hen niet op de kinderen te schieten.

Ann Rose Nu Tawng - non in Myanmar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tussen demonstranten en politie

Ann Rose Nu Tawng, zoals de non heet, vertelde na afloop wat er gebeurde. "Ik zei dat ik hier geen problemen wil zien en dat ik niet weg kon gaan als de politie niet weg zou gaan. Ik smeekte hen niet op de kinderen te schieten." De video is gemaakt in de noordelijke stad Myitkyina, waar volgens getuigen gisteren nog twee demonstranten werden gedood en drie anderen gewond raakten. Volgens lokale media is dezelfde non vorige maand ook al eens tussen demonstranten en de politie gaan staan.

Staatsgreep

In Myanmar wordt door burgers al ruim een maand geprotesteerd tegen de staatsgreep die het leger op 1 februari pleegde. Tegen die protesten wordt door het leger en de politie erg hard opgetreden met vele doden en gewonden tot gevolg. Vorige week meldden de Verenigde Naties nog dat er al zeker 54 mensen werden gedood; een aantal dat waarschijnlijk een stuk hoger ligt.

Ster advertentie
Ster advertentie