Up 2 Date

Twitter bestempelt tweet Baudet over vaccinatie als misleidend

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twitter bestempelt tweet Baudet over vaccinatie als misleidend

Twitter heeft een tweet van Baudet over vaccinaties bestempeld als misleidend. Daarom plaatste het platform een waarschuwing bij de tweet van de fractievoorzitter. Het is de eerste keer dat dit gebeurt bij een Nederlandse politicus.

Waarschuwing

Door de waarschuwing kunnen zijn volgers het bericht niet langer liken of retweeten. Ook kan er niet op worden gereageerd. In de tweet zei Baudet: "Voor de duidelijkheid: ik ga me ABSOLUUT NIET laten "vaccineren" tegen corona. Het risico van dat virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar (in 2020 stierven 151 mensen <70 eraan). De bijwerkingen zijn heftig. En lange termijn-effect op immuunsysteem is volstrekt onbekend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste keer in Nederland

Het is de eerste keer dat Twitter een waarschuwing plaatst bij een tweet van een Nederlandse politicus. Tijdens de Amerikaanse verkiezingen een paar maanden geleden plaatste Twitter wel al regelmatig waarschuwingen bij tweets van Donald Trump. De tweets gingen voornamelijk over het coronavirus en over de uitslag van de verkiezingen. Het Twitter-account van Trump werd na de bestorming van het Capitool zelfs volledig geblokkeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie