Up 2 Date

Ook anti-racisme demonstraties in Utrecht, Eindhoven en Tilburg

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ook anti-racisme demonstraties in Utrecht, Eindhoven en Tilburg

In alle vijftig staten van Amerika hebben er al protesten plaatsgevonden naar aanleiding van de dood van George Floyd. En ook in Nederland blijven mensen mensen massaal de straat opgaan. Na de Black Lives Matter-demonstraties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen zal er deze week ook in Utrecht, Eindhoven en Tilburg geprotesteerd worden tegen racisme en politiegeweld.

Utrecht, Eindhoven en Tilburg

De vreedzame demonstratie in Utrecht vindt morgenavond, vrijdag 5 juni, om 18.30 uur plaats op het Jaarbeursplein. In Eindhoven staat het protest gepland voor zaterdag 6 juni om 17.00 uur op het 18 Septemberplein en in Tilburg wordt diezelfde dag om 14.00 uur geprotesteerd op het plein naast de stadsschouwburg. De protesten worden georganiseerd door lokale organisaties, zoals Keti Koti Utrecht, Stop Blackface, WE ARE 1 en Anti-Racisme Groep Tilburg. Alle deelnemers worden opgeroepen om zich aan de coronaregels te houden.

te druk

De Black Lives Matter-demonstratie op de Erasmusbrug in Rotterdam is gisteren vroegtijdig afgebroken wegens te grote drukte. Er kwamen duizenden mensen op af en de anderhalvemeterregel kon zo niet meer worden nageleefd. In Utrecht worden morgen honderden mensen verwacht. Over de opkomst in de Brabantse steden is nog niks bekend.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie