Up 2 Date

Twee overledenen gevonden in Kia Picanto, politie denkt dat het Hebe en Sanne zijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee overledenen gevonden in Kia Picanto, politie denkt dat het Hebe en Sanne zijn

De politie heeft woensdagavond twee overledenen gevonden in een auto bij knooppunt Empel. Ondanks het feit dat de identiteit van de twee nog niet officieel is bevestigd, denkt de politie dat het de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn.

Lichamen gevonden

De lichamen werden gevonden in een Kia Picanto, de auto waarin het tweetal voor het laatst gezien werd. Die kwam de politie op het spoor nadat een agent bandensporen had opgemerkt op de A59, vlakbij Den Bosch. Vervolgens werd een politiehelikopter ingeschakeld, die de auto kort na 22:00 uur langs de waterkant bij de bocht van een weg vond.

'Alle reden om aan te nemen'

Het onderzoek op de vindplaats is vannacht afgerond en de lichamen zijn inmiddels geborgen. Een woordvoerder van de politie meldt dat er "alle reden is om aan te nemen dat het gaat om Sanne en Hebe". Agenten doen nu verder research naar wat er precies is gebeurd. "We kijken naar schade en eventuele sporen. We houden daarbij alle scenario's open."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds maandag gezocht

Er werd al vanaf maandagavond gezocht naar de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26). Zij vertrokken maandag van een dagbesteding in het Brabantse Raamsdonksveer naar Hebe's huis in Vught, maar kwamen daar nooit aan. Het tweetal zou voor het laatst gezien zijn op de A59 bij Waspik, rijdend in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K.

Amber Alert

Er waren grote zorgen om Hebe, omdat ze meervoudig gehandicapt is en 24 uur per dag zorg nodig heeft. Daarom werd er een Amber Alert verzonden: een oproep om uit te kijken naar een vermist kind in levensgevaar. Zo'n melding wordt gemiddeld één à twee keer per jaar verstuurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie