Up 2 Date

Europa geeft jongeren de kans een maand lang gratis door het continent te reizen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Europa geeft jongeren de kans een maand lang gratis door het continent te reizen

Jongeren die geboren zijn in 2004 kunnen zich aanmelden voor een maand gratis reizen door Europa. Dat meldt de Europese Commissie op Twitter. De 35.000 jongeren die worden uitgekozen, mogen per trein of ander duurzaam transportmiddel het continent ontdekken.

Europees jongerenjaar

Het komt vaker voor dat Europa jongeren de mogelijkheid biedt om gratis door het continent te reizen. Het is dit jaar zelfs al de tweede keer dat mensen zich kunnen aanmelden voor een verkenningsreis. Het jaar 2022 is namelijk uitgeroepen tot Europees jongerenjaar. "Voor de tweede keer dit jaar stelt DiscoverEU jongeren in staat nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe vriendschapsbanden te smeden. Culturele uitwisseling is nog nooit zo relevant is geweest", aldus EU-Jongerencommissaris Mariya Gabriel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gratis reizen en extra kortingen

Om in aanmerking te komen voor de gratis reispas kunnen jongeren zich aanmelden via het European Youth Portal. De reispas bevat ook een kortingskaart voor eten en accommodaties. Verder ontvangen jongeren kortingen op cultuur- en sportactiviteiten. Voor de selectieprocedure is een quiz in het leven geroepen. De inschrijvingsperiode start op 11 oktober en duurt twee weken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie