Up 2 Date

'Verdere versoepelingen op komst: horeca en cultuursector tot 22:00 uur open'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Verdere versoepelingen op komst: horeca en cultuursector tot 22:00 uur open'

Het kabinet heeft na het Catshuisoverleg van vandaag besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

Horeca en cultuursector open

Naar verluidt kunnen de horeca en de cultuursector weer open tot 22:00 uur onder voorwaarden. Zo is het noodzakelijk om een negatieve test, een vaccinatie- of herstelbewijs te tonen als je een horecagelegenheid of een bedrijf in de cultuursector bezoekt. Wel moet er een mondkapje gedragen worden als je rondloopt. Sportwedstrijden en evenementen, zowel binnen als buiten, mogen ook weer doorgaan met een maximum aantal bezoekers. Bij binnen evenementen wordt een maximum gehanteerd van 1250 bezoekers, terwijl evenementen in de buitenlucht een derde van de maximale capaciteit mogen benutten.

Alle sectoren heropenen

Mogelijk zullen ook de quarantainemaatregelen voor scholen versoepeld worden. Het OMT adviseerde het kabinet vorige week al om alle sectoren in het land te heropenen. Daarbij werd wel aangegeven dat de horeca om 20:00 uur moest sluiten. Ook werden strenge voorwaarden aangeraden.

Morgen coronapersconferentie

Morgen komt het kabinet bij elkaar voor een laatste overleg waarin definitieve besluiten worden genomen over de maatregelen. Om 19:00 uur volgt de tweede coronapersconferentie van het jaar waarin premier Rutte en minister Kuipers de nieuwe coronamaatregelen bekend zullen maken.

Ster advertentie
Ster advertentie