Up 2 Date

Zeker 19 studenten gedood bij aanval op universiteit in Kaboel

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeker 19 studenten gedood bij aanval op universiteit in Kaboel

Drie schutters bestormden maandagmiddag de campus van de universiteit van Kaboel in Afganistan en openden het vuur op willekeurige studenten. Daarbij kwamen zeker 19 studenten om het leven en raakten er nog zeker 22 mensen gewond.


ISIS eist aanslag op

"Ze schoten op elke student die zij zagen en schoten zelfs op studenten die wegrenden", vertelt getuige Fathullah Moradi tegenover persbureau Reuters. De universiteit werd uiteindelijk omsingeld door Afghaanse veiligheidstroepen die zes uur lang verwikkeld raakten in een vuurgevecht met de schutters. Daarbij werd het drietal gedood. Inmiddels heeft terreurbeweging ISIS de aanslag opgeëist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede aanslag in korte tijd

Het is de tweede aanval in korte tijd op een onderwijsinstelling in Kaboel. Zo vielen er eind vorige maand nog 24 doden na een aanslag op een ander onderwijscentrum. Daarbij kwamen voornamelijk studenten om het leven. Ook die aanslag werd opgeëist door ISIS.

Geweld houdt Afghanistan weer in zijn greep terwijl onderhandelaars van de regering en de radicale Taliban in Qatar proberen een vredesakkoord te sluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie