Up 2 Date

Geen controle op coronapas bij een derde van horecabezoeken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geen controle op coronapas bij een derde van horecabezoeken

Bij 35 procent van alle bezoeken aan restaurants, cafés en andere gelegenheden waarbij je een coronatoegangsbewijs nodig hebt, wordt er niet gecontroleerd. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van I&O research onder bijna 2283 volwassenen.

Verschillen

Uit het onderzoek blijkt dat de verschillen tussen de gelegenheden groot zijn. Zo wordt bij vrijwel iedereen om zijn coronapas gevraagd bij bezoeken aan bioscopen, theaters, concertzalen, zakelijke evenementen en stadions. Het gaat om 82 procent van de bezoeken.

Bij cafés en restaurants ligt dat percentage een stuk lager. Bij cafés wordt er in 68 procent van de gevallen gecontroleerd, bij restaurants gaat het om 63 procent van de gevallen. In kantines in de amateursport wordt er het slechtst gecontroleerd. Daar wordt slechts in 36 procent van de gevallen gevraagd om een coronatoegangsbewijs.

Testen voor toegang

Van de ondervraagden die geen QR-code hebben op basis van vaccinatie of herstel - en dus gebruik moeten maken van Testen voor Toegang - geeft ruim de helft (54 procent) aan geen gelegenheden meer te bezoeken waar je je coronapas moet laten zien. Een op de vijf (21 procent) wijkt uit naar locaties waarvan ze weten dat er niet wordt gecontroleerd. Daarnaast geeft 2 procent aan een QR-code van iemand anders te gebruiken om binnen te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie