Up 2 Date

Kabinet houdt woensdag persconferentie over extra coronamaatregelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet houdt woensdag persconferentie over extra coronamaatregelen

Het kabinet geeft woensdag aan het begin van de middag een persconferentie over extra maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Dat laat coronaminister Hugo de Jonge weten.

Nog niets bekend over nieuwe maatregelen

Het is nog onbekend welke nieuwe maatregelen zullen worden ingesteld. Al langere tijd wordt er nagedacht over het instellen van een avondklok. Daarover wacht het kabinet nog het advies af van het Outbreak Management Team. Volgens bronnen van NOS zou het gaan om een avondklok van 20:00 uur tot 04:00 uur en een boete van 95 euro als je je hier niet aan houdt.

Beperking thuisbezoek?

Naast de avondklok denkt het kabinet ook na over het beperken van thuisbezoek. Op dit moment zijn er nog twee gasten welkom, maar dat kan mogelijk teruggebracht worden naar één.

Alles hangt af van steun

Wat betreft het instellen van een avondklok, hangt alles nog af van steun in de Tweede Kamer. Er moet namelijk een Kamermeerderheid zijn. Die is er nog niet. Zo is coalitiepartij D66 tegen het invoeren van deze maatregel, evenals oppositiepartijen PVV, GroenLinks, DENK en FvD.

Ook burgemeesters zijn kritisch over de avondklok. Zij bespreken de eventuele invoering hiervan vanavond met het kabinet in het Veiligheidsberaad.

Ster advertentie
Ster advertentie