Up 2 Date

Drugsdrones onderschept bij gevangenis Alphen

foto: Ter Illustratie / Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Drugsdrones onderschept bij gevangenis Alphen

De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat ze vrijdagavond een stel drones hebben onderschept met drugspakketjes. Dit gebeurde bij de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn. Daarbij is een 28-jarige Rotterdammer in de omgeving aangehouden. De politie zoekt nog naar twee andere verdachten.

Leeg voertuig

De politie werd rond half tien 's avonds gewaarschuwd door medewerkers van de gevangenis. Ze hadden iemand in een geparkeerde auto zien proberen om een pakketje met een drone over de gevangenismuur te krijgen. Uiteindelijk werd een leeg voertuig aangetroffen met daarin een controller van een drone en een ongebruikte en nog verpakte drone.

Drugspakketjes

Op de binnenplaats van gevangenis van Alphen lag een drone met een klein pakketje eraan bevestigd. Daar in de buurt lang nog een tweede pakketje. In beiden zaten volgens de politie hard- en softdrugs. Het is nog niet bekend voor wie de drugspakketjes bedoeld waren.

Anti-smokkelnetten

De gevangenis van Alphen liet dit weekend nog weten dat ze anti-smokkelnetten gaan aanschaffen. Op die manier willen ze voorkomen dat er spullen over de muur gesmokkeld worden. De eerste netten zouden begin 2020 boven de luchtplaats moeten worden opgehangen. In een paar Amerikaanse gevangenissen hebben ze testen gedaan met drone-waarschuwingssystemen.

Help de politie

Het is sinds 1 november verboden om spullen een gevangenis in te smokkelen. Er staat een gevangenisstraf van maximaal een half jaar voor. Weet jij meer over dit voorval in Alphen aan den Rijn of ben je getuige geweest van deze zaak? Help de politie dan met het onderzoek door contact met ze op te nemen via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, dan kan je bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Ster advertentie
Ster advertentie