Up 2 Date

31 verwaarloosde honden en katten aangetroffen in Utrechts huis

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 31 verwaarloosde honden en katten aangetroffen in Utrechts huis

In een appartement van 40 vierkante meter in Utrecht werden afgelopen donderdag 31 verwaarloosde honden en katten aangetroffen. De woning was sterk vervuild en de geur van ammoniak hing in de lucht. De dieren zijn daarom vorige week weggehaald.

Melding

De verwaarloosde dieren werden aangetroffen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), nadat er een anonieme melding binnenkwam bij meldpunt 144. De eigenaren van de dieren hadden in de afgelopen maanden meerdere waarschuwingen en lasten opgelegd gekregen om de huisvesting en verzorging van de dieren te verbeteren. Ondanks herhaalde controles bleek er geen verbetering te zijn, waardoor alle dieren op donderdag weg zijn gehaald.

In het appartement werden zeven honden aangetroffen die in een kleine, verroeste kooi bij elkaar zaten. Daarnaast verbleven negen honden in de slaapkamer, waar ze luiers droegen, vermoedelijk omdat ze nauwelijks werden uitgelaten door de eigenaar. Bovendien liepen er veertien katten los rond in het huis, waarbij de gordijnen altijd gesloten waren en ze nauwelijks daglicht zagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verzorging dieren

Na overleg met de rijksdienst RVO zijn de verwaarloosde dieren in bewaring genomen. De eigenaren zullen moeten betalen voor het transport, tijdelijke huisvesting en medische verzorging van de dieren. Daarnaast krijgen ze een proces-verbaal van de inspectiedienst omdat sommige honden niet gechipt waren.

Ster advertentie
Ster advertentie