Up 2 Date

Man die sinds 2004 voortvluchtig was vanwege doden van nichtje zit vast in Turkije

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man die sinds 2004 voortvluchtig was vanwege doden van nichtje zit vast in Turkije

Een man die al sinds 2004 voortvluchtig was vanwege het doden van zijn nichtje, is in Turkije opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekendgemaakt. Cumali A., zoals de man heet, zit al sinds 13 april in vast in een Turkse gevangenis.

Vorig jaar gearresteerd

Hoewel de 38-jarige A. vorig jaar in Turkije werd opgepakt, kregen de Nederlandse autoriteiten dat afgelopen week pas te horen. Het OM kan niet toelichten waarom het zo lang heeft geduurd. De moeder van zijn gedode nichtje is inmiddels op de hoogte gesteld van de arrestatie van A.

Nichtje gedood in hotel

De Steenwijker vermoordde 19 jaar geleden zijn nichtje Denise Celik in een hotel in Enschede. Na de moord vluchtte A. naar Duitsland om vervolgens vanuit daar naar familie in Turkije te vliegen. In Nederland werd hij op de Nationale Opsporingslijst gezet. In 2018 werden beelden van hem getoond op luchthavens in het programma Opsporing Verzocht. Door de beelden vrij te geven, konden reizigers die naar Turkije vlogen, uitkijken naar de man.

Tien jaar celstraf

A. zit momenteel een gevangenisstraf van 10 jaar uit in Turkije. Ook moet hij nog een deel van de straf die hij kreeg voor een overval op een woning, waarbij de bewoner werd mishandeld en beroofd, uitzitten.

Ster advertentie
Ster advertentie