Up 2 Date

Nederlander (18) ernstig gewond na mishandeling groepje landgenoten in Italië

foto: Lazise door Alberto Masnovo / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (18) ernstig gewond na mishandeling groepje landgenoten in Italië

In het Italiaanse plaatsje Lazise aan het Gardameer is een 18-jarige Nederlander ernstig mishandeld door een groepje andere Nederlanders. Dat gebeurde vorige week na een avond in een lokale discotheek, zo meldt de Italiaanse politie aan het AD. Het slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen op in zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis.

Aangifte

Tegen de verdachten is aangifte gedaan wegens zware mishandeling. Het gaat om vier bevriende Nederlanders tussen de 20 en 21 jaar oud. Ze zouden onder invloed van alcohol de 18-jarige landgenoot uit het niks hebben uitgescholden en lastiggevallen om hem uit te lokken. Het slachtoffer had geen zin in ruzie en liep naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef. Onderweg kwam hij het groepje echter opnieuw tegen. De mannen schopten en sloegen hem toen tot bloedens toe op de grond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevlucht en gearresteerd

Het slachtoffer werd ter plekke voorzien van medische hulp en moest vervolgens naar het ziekenhuis, waar hij inmiddels uit is ontslagen. De vier verdachten sloegen na de mishandeling meteen op de vlucht. Toch konden ze dankzij getuigenverklaringen snel gearresteerd worden. Inmiddels zijn ze weer op vrije voeten en volgens de politie is de kans groot dat ze alweer terug in Nederland zijn. Mocht er een proces komen, zal dit volgens de autoriteiten in Italië plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie